Председателят на парламента на Кипър Димитрис Силурис подаде оставка заради корупционна

...
Председателят на парламента на Кипър Димитрис Силурис подаде оставка заради корупционна
Коментари Харесай

Председателят на кипърския парламент подаде оставка заради търговия с паспорти |

Председателят на Народното събрание на Кипър Димитрис Силурис подаде оставка заради корупционна скица за издаване на така наречен " златни паспорти ", съобщи БНР. 

Той разгласи оставката си след мощен публичен напън и претенции от всички политически партии в страната да напусне поста си. 

В понеделник бе публикувано видео, на което се вижда по какъв начин той предлага да помогне на китайски предприемач с присъда да получи кипърско поданство против вложения. 

Заради присъединяване в същата скица - след публикуването на видеото - Народното събрание напусна и народен представител от основната опозиционна партия АКЕЛ.

Силурис съобщи през днешния ден, че по никакъв метод не е нарушил закона.

След абсурда държавното управление приключи програмата " поданство против вложения ". През 2007 година Кипър стартира да предлага поданство в подмяна на обилни вложения, само че схемата беше засилена след икономическата рецесия на средиземноморския остров през 2013 година

Страната е изправена пред напън от Брюксел да реформира схемата поради опасения, че може да е помогнала на незаконни банди да обхванат в Европейски Съюз.

Миналия месец телевизия Ал Джазира заяви, че десетки от претендентите за " златни паспорти " са били под наказателно следствие, интернационалните наказания или са излежавали присъди в пандиза.

Кипърското държавно управление отпускаше паспорт в подмяна на инвестиция от 2,5 милиона евро.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР